Στις 3 πιο μη ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης η Αθήνα

Τον ετήσιο δείκτη ποιότητας ζωής εξέδωσε η Mercer, γνωστή συμβουλευτική εταιρεία για θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Ένας από τους παράγοντες που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός για να καθορίσει την ποιότητα ζωής μιας χώρας είναι και η ασφάλεια.

Τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα για την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης ως πιο μη ασφαλής πόλη στην Ευρώπη.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Κίεβο της Ουκρανίας, όπου λόγω της εμφύλιας διαμάχης, η πόλη πλήττεται από βιαιοπραγίες, βανδαλισμούς, βίαιες διαμαρτυρίες και κλοπές, οι οποίες έχουν οδηγήσει πολλούς κατοίκους της χώρας σε τραυματισμούς ή και στον θάνατο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Βελιγράδι της Σερβίας όπου εκτός από την διαφθορά και τις δωροδοκίες, η πόλη έχει να αντιμετωπίσει κλοπές και βανδαλισμούς.

Στην τρίτη θέση όπως αναφέρθηκε βρίσκεται η Αθήνα, όπου, σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομική και πολιτική αναταραχή είχε σαν αποτέλεσμα βίαιες διαμαρτυρίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τη μαζική είσοδο μεταναστών, οδήγησε την πόλη σε μείωση της ασφάλειάς της.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Σόφια της Βουλγαρίας και την πεντάδα συμπληρώνει η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Ακολουθούν κατά σειρά κατάταξης οι Μαδρίτη της Ισπανίας, Η Ρώμη της Ιταλίας, η Ρήγα της Λετονίας, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας και την δεκάδα κλείνει η Ρουμανία με το Βουκουρέστι.

Να σημειωθεί ότι λίγο πιο μετά βρίσκονται το Λονδίνο και το Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ