Στα αυτόνομα αυτοκίνητα θέλει να μπει (και) η Apple

Μετά από χρόνια υποθέσεων ότι η Apple ήδη επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα μπει στο χώρο των αυτοκινούμενων οχημάτων, χωρίς όμως αυτές να επιβεβαιώνονται επίσημα, ήρθε ο επικεφαλής της εταιρείας Tim Cook, να διαλύσει τα όποια σύννεφα.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple δήλωσε ότι η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη συστημάτων για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, προσθέτοντας ότι θεωρεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία πολύ σημαντική. “Πρόκειται για τη μητέρα όλων των projects τεχνητής νοημοσύνης και ίσως ένα από τα δυσκολότερα projects που μπορεί κάποια εταιρεία να ασχοληθεί” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Tim Cook.

Στις δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας της Apple σημείωσε τις τεράστιες αλλαγές που συμβαίνουν στο χώρο της αυτοκίνησης, όπου εκτός των αυτοκινούμενων οχημάτων, συμβαίνει ταυτόχρονα η στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και προς τις εφαρμογές ride-hailing, τις υπηρεσίες δηλαδή που επιτρέπουν στο χρήστη να χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο μόνο για το διάστημα που το χρειάζεται.

Ωστόσο όταν έφθασε η στιγμή να μιλήσει για το προϊόν που αναπτύσσει η Apple, ο Tim Cook δεν αποκάλυψε αν η εταιρεία εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου ή μόνο της τεχνολογίας που θα ενσωματώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ