Στέλεχος της Novartis απειλούσε να πέσει από το Hilton

Ένας 44χρονος, υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του bar Galaxy του ξενοδοχείου Hilton, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 17:00, όταν ο 44χρονος, που βρισκόταν στο μπαρ του 13ου όροφου απειλούσε να αυτοκτονήσει. Σε λίγα λεπτά έφτασαν στο Hilton δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής μαζί με έναν ειδικά εκπαιδευμένο διαπραγματευτή, ο οποίος ύστερα από διαπραγματεύσεις μιας ώρα, κατάφερε να τον πείσει να μην πέσει.

Στο Hilton βρισκόταν και η σύζυγός του και η μητέρα του επίδοξου αυτόχειρα. Ο άνδρας μετεφέρθη με περιπολικό στο Α.Τ Συντάγματος όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του.

Ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια, έλεγε στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας», ότι του «την έχουν στημένη» και ότι φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis, η οποία κατηγορείται για χρήση αθέμιτων μεθόδων προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της, στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Το υψηλόβαθμος στέλεχος της Novartis, είχε μεταφερθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας. Σύμφωνα με πηγές, ο 44χρονος ήταν χημικός από τη Θεσσαλονίκη και «πήρε μεταγραφή» από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis.

Τα σενάρια για τον 44χρονο δίνουν και παίρνουν, με κάποιους να θεωρούν ότι μπορεί να τον κατηγορούσαν ότι ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων, δύο από τα στελέχη της εταιρείας, μαζί με τον δικηγόρο τους Παύλο Σαράκη,  μετέβησαν στην Ουασινγκτον προκειμένου να δώσουν στο Αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο FBI, στοιχεία για όλα όσα γνωρίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ