Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ λόγω ΕΔΟΕΑΠ

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ανακοίνωσε για σήμερα η ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των μελών της στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

Η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής::

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 2 Αυγούστου 2016, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες, που εργάζονται σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.

Οι δημοσιογράφοι παλεύουν για την αυτοτέλεια των Ταμείων και τη διασφάλιση του πόρου, ο οποίος θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους. Τα δημοσιογραφικά Ταμεία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

Καλούμε όλους τους δημοσιογράφους να προσέλθουν στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολέσουμε τη σημαντικότερη κατάκτηση του Κλάδου.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ