Σουηδός CEO υπό κράτηση για εσωτερική πληροφόρηση

Ο Ola Rollén, CEO της Σουηδικής Hexagon, βρίσκεται υπό κράτηση στη Νορβηγία με την κατηγορία της εσωτερικής πληροφόρησης (Insider trading) στην εταιρεία Next Biometrics, σύμφωνα με δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας Dagens Industri.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ola Rollén μαζί με τον Melker Schörling, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Hexagon και εξίσου γνωστό στους σουηδικούς επιχειρηματικούς κύκλους, επένδυσαν το ποσό των 100 εκατ. σουηδικών λιρών (10 εκατ. ευρώ) στη Next Biometrics, μέσω της επενδυτικής τους Greenbridge Partners.

Μετά την επένδυση, η μετοχή της Next Biometrics κατέγραψε αύξηση 80%, κάτι που αποδόθηκε στην επένδυση γνωστών ονομάτων.

Η απόφαση για την κράτησή του έγινε από τη Νορβηγική Αρχή, η οποία θέλει να εξασφαλίσει τα στοιχεία, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Hexagon. Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι βρίσκεται υπό κράτηση για προσωπικές του επενδύσεις, ενώ ο Melker Schörling  δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ola Rollén κι ότι στα 16 χρόνια γνωριμίας του, ουδέποτε αμφισβήτησε την κρίση του.

Ο Ola Rollén αρνείται μέσω των δικηγόρων του της κατηγορίες, οι οποίοι συμπληρώνουν ότι η κατηγορία βασίζεται σε μια λανθασμένη ερμηνεία των πραγματικών και νομικών ζητημάτων που άπτονται του θέματος.

Ο Ola Rollén έχει ψηφιστεί ως ένας από τους καλύτερους CEO παγκοσμίως από το Harvard Business Review και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο αποδοτικούς στη Σουηδία, καθώς σε 15 χρόνια κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία της Hexagon από 1,5 δισ. σουηδικές κορώνες (151 εκατ. ευρώ) σε πάνω από 100 δισ. σουηδικές κορώνες (10 δισ. ευρώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ