Ρουμανία: Εργοστάσιο 30 εκατ. δολ. για ανταλλακτικά Mercedes από κινεζική εταιρεία

Σε συμφωνία προέβη η κινέζικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Ningbo HuaXiang Electronic Co και η Γερμανό-Ρουμανική Hib Rolem Trim. Η συμφωνία αφορά στην κατασκευή ενός εργοστασίου ύψους 30 εκατ. δολ. στην πόλη Μπράσοφ.  

Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2019.

Το εργοστάσιο θα παράγει ανταλλακτικά και εξαρτήματα αυτοκινήτων και συγκεκριμένα διακοσμητικά αντικείμενα για εσωτερικούς χώρους, όπως διακοσμήσεις ταμπλό και πόρτας για μοντέλα της MercedesBenz (κατηγορίες Α και Β).

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει 265 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Manuel Costescu, Γενικός Γραμματέας Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων δήλωσε σχετικά: «Πραγματικά πιστεύω ότι οι επιχειρηματικές συνεργασίες όπως αυτή μεταξύ των NBHX και Hib Rolem Trim θα φέρουν περισσότερες πρωτοβουλίες αυτού του είδους, επειδή οι επενδυτές που έχουν ήδη παρόν στη χώρα μας, συνεχίζουν να επιλέγουν τη Ρουμανία για την δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγκαταστάσεων είναι το καλύτερο εργαλείο προώθησης της χώρας μας. Η Ρουμανία λειτουργεί σαν περιφερειακό κέντρο για τον κλάδο της πληροφορικής και πιο πρόσφατα για την αυτοκινητοβιομηχανία / τα εξαρτήματα αυτοκινήτων, τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος για τους Κινέζους επενδυτές που είναι παρόντες εδώ σήμερα, και εκτός αυτού, το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά».

Να σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν επιστολή πρόθεσης συνεργασίας για επένδυση που περιλάμβανε τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής των εσωτερικών διακοσμήσεων για BMW στη Ρουμανία. Η κατασκευή της μονάδας ύψους 10 εκατ. ευρώ, που δημιούργησε 200 νέες θέσεις εργασίας,  ξεκίνησε πέρυσι και αναμένεται να τελειώσει στο τέλος του έτους.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ