Πυρηνικές απειλές μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην σκιά των αποκαλύψεων της Washignton Post, Ντόναλτ Τράμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζουν τις απειλές.  Η Washignton Post σε χθεσινό της ρεπορτάζ της αποκάλυψε ότι η Πιονγκγιάνγκ κατάφερε να εφαρμόσει πυρηνική κεφαλή σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της, “ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου”, με απειλές να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.

Πρώτος άνοιξε το χορό των απειλών ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club ξεκαθάρισε τις προθέσεις των ΗΠΑ σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις απειλές κατά της Ουάσινγκτον.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», σε αυτή την περίπτωση ήταν η ευθεία απειλή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης της Β. Κορέας, μέσω εκπροσώπου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας απειλεί με πυραυλική επίθεση κατά της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ. Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ