Προεκλογικά οι όποιες ελαφρύνσεις…

Το 2019 έδειξε χρονικά ο πρωθυπουργός, για τις όποιες ελαφρύνσεις στην οικονομική επιβάρυνση των πολιτών από τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης. Δηλαδή λίγο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ανέφερε τα εξής:

– για το έκτακτο επίδομα είπε πως οι όποιες ελαφρύνσεις θα έρθουν από το 2019 και μετά, και υπενθύμισε τα “αντίμετρα” που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.
– Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε πως η απόφαση είναι να αναδιαρθρωθεί η κατανομή του ώστε να γίνει πιο δίκαιη, καθώς και ότι για το 2020 έχει ψηφιστεί η μείωση κατά 10% της συνολικής επιβάρυνσης στους πολίτες από το συγκεκριμένο φόρο.
– Για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως “μπορούμε να ζήσουμε και με το ΔΝΤ όσο τηρεί τα συμφωνηθέντα, και φυσικά χωρίς το ΔΝΤ. Αυτό που δεν μπορούμε είναι να ζήσουμε με το ΔΝΤ να έχει το ένα πόδι μέσα στο πρόγραμμα και το άλλο εκτός”.
– Για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα είπε πως η κυβέρνηση θέλει την “υγιή επιχειρηματικότητα”, αλλά σε αντίθεση με τις “νεοφιλελεύθερες πολιτικές”, αυτή θα σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον.
– Για τις κυβερνητικές συμμαχίες ο πρωθυπουργός δε θέλησε να πάρει θέση ως προς τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ για την ιδεολογική τοποθέτηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου είπε ότι προφανώς δεν ανήκουν στο χώρο της αριστεράς, αλλά “είναι άστοχο να πούμε ότι βρίσκονται στην ακροδεξιά.”.
– Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως αυτές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.
– Για τα δάνεια των κομμάτων σημείωσε ότι έχουν ευθύνες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
– Για τον Ανδρέα Παπανδρέου είπε πως οι επιθέσεις που δέχτηκε μάλλον οφείλονται σε μια συγκεκριμένη παράγραφο αυτών που έγραψε πρόσφατα, και δημιουργούσε πολιτικούς παραλληλισμούς μεταξύ του μεταπολιτευτικού ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ