Πούτιν και Ερντογάν δεσμεύονται να πολεμήσουν την τρομοκρατία μετά τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση για την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα, ενώ την ίδια στιγμή, τόσο ο ίδιος, όσο κι ο Τούρκος Ηγέτης Ταγίπ Εντοργάν, επιμένουν ότι η δολοφονία δεν πρόκειται να επηρεάσει την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ, του πρώτου απεσταλμένου από τη Μόσχα που δολοφονείται μετά από περίπου 90 χρόνια, ήταν σύμφωνα με τον Πούτιν “μια ανοιχτή πρόκληση με στόχο τον εκτροχιασμό της εξομάλυνσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία. Η απάντηση θα είναι μια ισχυρότερη επίθεση κατά της τρομοκρατίας και “οι ληστές θα το νιώσουν” δήλωσε σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ερευνητές κι από τις 2 χώρες θα διερευνήσουν την επίθεση, η οποία δεν θα επιτραπεί να διακόψει μια συνεργασία, η οποία είναι πολύ σημαντική για την περιοχή. Οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν στη Μόσχα σήμερα όπως είχε προγραμματιστεί για να συζητήσουν το ζήτημα της Συρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ