Πειραιώς: Πράσινο φως για το πρόσωπο του νέου CEO

Το πράσινο φως για την επιλογή του Χρήστου Παπαδόπουλου ως νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σύμφωνα με πληροφορίες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι διαδικασίες για το διορισμό του νέου CEO της τράπεζας φτάνουν στο τέλος τους, καθώς αύριο συνεδριάζει το ΔΣ της τράπεζας προκειμένου να υλοποιήσει την αναδιάρθρωσή του με βάση τα σχετικά κριτήρια του νόμου για τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει έντονες φήμες για την επιλογή του πρώην ισχυρού άνδρα της Eurobank, Χρήστου Μεγάλου, για τη θέση του CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, ενώ σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία. Αποφοίτησε από το London School of Economics το 1979 και έλαβε πιστοποίηση Chartered Accountant της KPMG το 1982.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, των ρυθμιστικών ερευνών και διακυβέρνησης και των αξιολογήσεων εσωτερικών ελέγχων παγκόσμιων τραπεζών.

Υπήρξε περιφερειακός διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και το Πακιστάν, από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ