Οι τράπεζες ετοιμάζονται για μετακόμιση ενόψει Brexit

Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές του μέχρι το τέλος του χρόνου πολλές τράπεζες ενόψει του Brexit, σύμφωνα με τον Anthony Browne, Διευθύνων Σύμβουλο της BBA, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Observer χθες.

Σύμφωνα με τον Browne, οι μικρότερες τράπεζες πρόκειται να ξεκινήσουν την μεταφορά τους μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι μεγάλες πολυεθνικές αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαδικασίες μετακόμισης στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ο Browne δεν κατονόμασε συγκεκριμένες τράπεζες, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή και πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο σενάριο, φοβούμενες ότι η Τερέζα Μέι δεν θα καταφέρει να επιτύχει μια καλή εμπορική συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, πολλές μεσιτικές εταιρείες έχουν αρχίσει να τους βρίσκουν νέα γραφεία. Για παράδειγμα. η Schroders Plc συμμετέχει σε δημοπρασία για ένα γραφείο στη Φρανκφούρτη, ενώ άλλες μεσιτικές φέρεται ότι αναζητούν γραφεία σε διάφορες πόλεις, από το Δουβλίνο μέχρι το Άμστερνταμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ