Οι νικητές του Athens Startup Weekend Sustainability

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το πρώτο παγκοσμίως Startup Weekend Sustainability, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της θερμοκοιτίδας βιώσιμης νεοφυούς επιχειρηματικότητας Aephoria.net.

Μέσα σε 54 ώρες, περίπου 45 συμμετέχοντες από διάφορα περιβάλλοντα δούλεψαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες με βάση τις αρχές της αειφορίας και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όπως γιόγκα και ανοιχτή κουζίνα.

athens startup weekend sustainability 454 - 2

Αναδείχθηκαν τρεις νικήτριες ομάδες με βάση την ψηφοφορία των κριτών:

Charity Stamp: Προτίθεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε παγκοσμίως την έννοια της δωρεάς. Κέρδισε έπαθλο τρεις μήνες φιλοξενίας στην θερμοκοιτίδα νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Aephoria.net.

Aerable: Ένας οικονομικός μετρητής της ποιότητας του αέρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους χώρους (σπίτι, εστιατόρια, καμινάδες κλπ). Κέρδισε τρεις μήνες δωρεάν χώρου εργασίας στο Orange Grove.

Sparky: Μία οικολογική και “έξυπνη” πρίζα η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογίες εντοπισμού Wi-Fi και Bluetooth. Αποτελεί μία υπηρεσία παρακολούθησης και ελέγχου της ενεργειακής κατανάλωσης μέσα από το Internet Of Things. Στόχος είναι να κάνει τα σπίτια πιο έξυπνα, πράσινα και οικονομικά. Η ομάδα κέρδισε τρεις μήνες δωρεάν χώρου εργασίας στο Impact Hub Athens.

Το 1ο Athens Startup Weekend Sustainability ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο πάρτυ παρέα με Greek Tsipouro Coktails.

asw sustainability 454

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ