Νέα δημοσκόπηση δείχνει σαφή υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Νέα δημοσκόπηση θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, τη στιγμή που οι Έλληνες εμφανίζονται οργισμένοι και απογοητευμένοι για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με το μηναίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, το 88% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Ελλάδα βαδίζει προς λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 8% πιστεύει ότι βαδίζει σε σωστή.  Αναφορικά με τα συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας, το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή

1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες έναντι 24% του πρωθυπουργού.

Το 42% υποστηρίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 22% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Να σημειωθεί ότι το 35% ωστόσο θεωρεί ότι κανένας από τους 2 δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

72

Όσο για το ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη για τη χώρα, το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ. Το 14% προτιμά τη σημερινή, ενώ η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο». Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

Επιπλέον, το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν χρειάζονται Βουλευτικές εκλογές, ενώ το 45% ότι μάλλον χρειάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ