Μπανάνες που δε σαπίζουν γρήγορα!

Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες, ώστε να μεγαλώσουν το… προσδόκιμο ζωής τους, ώστε να μη σαπίζουν τόσο γρήγορα.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες του Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες.

Η καθυστέρηση της ωρίμανσης των μπανανών μέσω γενετικής τροποποίησης βασίσθηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις ντομάτες.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του. Οι επιστήμονες δήλωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ