“Μαζεύουν” ειδικά μισθολόγια και ΕΚΑΣ

Την ακύρωση δύο πολιτικά ευαίσθητων μέτρων, της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ έξι μηνών για 70.000 συνταξιούχους και του «παγώματος» των ειδικών μισθολογίων για δύο χρόνια, εξετάζει η κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα.

Το σινιάλο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει με την τροπολογία για την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ, που θα γινόταν σε 12 δόσεις, δόθηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος δήλωσε με νόημα στο Mega ότι τελικά «δεν θα χρειαστεί να γίνουν» οι επιστροφές.

Ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε παράλληλα να διορθώσει τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα, η οποία χαρακτήρισε φοροφυγάδες τους συνταξιούχους που θα έπρεπε να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν φοροφυγάδες, σας το υπογράφω και με τα δύο χέρια», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Την ίδια στιγμή, αγώνα δρόμου ώστε να μην παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις στα ειδικά μισθολόγια φαίνεται πως δίνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Σκάι.

Ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε το Σάββατο σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς, περιλαμβανομένου του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, και τους ζήτησε να καταθέσουν πριν την ψηφοφορία της Κυριακής προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα ανά υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ