Κρεμλίνο: Καταδικάζει τη Β. Κορέα, με “αιχμές” και για τις ΗΠΑ

Η Ρωσία καταδίκασε τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, το οποίο ωστόσο επέκρινε ταυτόχρονα και την “επιθετική ρητορική” της Ουάσινγκτον.

Να σημειώσουμε πως τους τελευταίους μήνες Ιαπωνία, Ην. Πολιτείες και Ν. Κορέα πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στην θαλάσσια περιοχή με πραγματικά πυρά και σενάρια “εξόντωσης” του “ηγέτη” της Β. Κορέας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πύραυλος πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα (01:06 ώρα Ελλάδας), όπως διευκρίνισαν οι ιαπωνικές αρχές, τονίζοντας ότι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J-Alert ενεργοποιήθηκε σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους. Ειδικότερα, ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα 2.000 χλμ. ανατολικά της χερσονήσου Ερίμο στη νήσο Χοκάιντο, ενώ έφθασε σε υψόμετρο 770 χλμ. και κάλυψε απόσταση 3.700 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πλήξει το νησί.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα Παρασκευή μετά τη νέα εκτόξευση, ανακοίνωσε η προεδρία του κορυφαίου οργάνου του Οργανισμού.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 15:00 (ώρα Νέας Υόρκης· 22:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η αιθιοπική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ πηγές αναφέρουν πως η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ