Κέντρο Διανομής METRON NORTH στη Θεσσαλονίκη από τον Όμιλο METRON LOGISTICS

Τη λειτουργία του νέου Κέντρου Διανομής της στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης ανακοινώνει η θυγατρική εταιρεία METRON NORTH, του Ομίλου METRON LOGISTICS.  

Το νέο Κέντρο Διανομής της METRON NORTH, συνολικού εμβαδού 6.800 τ.μ. έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Ιανουάριο του 2017 και καλύπτει τις ανάγκες ξηρού και θερμοκρασιακά ελεγχόμενου φορτίου στις γεωγραφικές περιφέρειες της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Παράλληλα, αποτελεί τον κύριο συνδετικό κρίκο για τις διανομές του Ομίλου στη Βουλγαρία και εφαλτήριο για την επέκταση του Ομίλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Οι υπερσύγχρονες  εγκαταστάσεις της METRON NORTH στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης διαθέτουν:
– Αποθηκευτικό χώρο 3.500 τ.μ.
– Δυνατότητα αποθήκευσης 500 παλετών σε ράφια back-to back.
– Χώρο αποθήκευσης 500 τμ. ψυχόμενων εμπορευμάτων με χωρητικότητα 350 παλετών σε ράφια.
– 10 ράμπες φορτοεκφόρτωσης.

Η επένδυση του Ομίλου METRON LOGISTICS αποτελεί μέρος μια ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης που έχει ως στόχο τη διεύρυνση των υπηρεσιών της στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό οι νέες εγκαταστάσεις της METRON NORTH διαθέτουν τεχνολογία υψηλής αιχμής με υποδομές λογισμικού τηλεματικής και on line ελέγχου θερμοκρασιών, καθώς και διαχείριση αποθεμάτων μέσα από τη χρήση ευέλικτου συστήματος λειτουργίας αποθηκών (WMS, POD, ERP). Με σύστημα FIFO (First In First Out), on-line κάμερες εποπτείας και εφαρμογή συστήματος RF (Radio Frequence) παρέχει ασφάλεια επί 24ώρου και φύλαξη με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο Όμιλος METRON LOGISTICS διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο αποθήκευσης και διανομής που περιλαμβάνει εκτός από το Εμπορευματικό Κέντρο του Ασπροπύργου, Κέντρα Διανομής στη Θεσσαλονίκη και την Κάντζα, καθώς και 44 περιφερειακά HUBS σε όλη την επικράτεια.

Η METRON LOGISTICS συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 10 καλύτερες εταιρίες 3PL της Ελλάδας και είναι ηγέτιδα στο groupage φορτίο (LTL) στις εθνικές μεταφορές. Οι πιστοποιήσεις από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και τον διεθνή οργανισμό TUV HELLAS επιβεβαιώνουν την εξαιρετική απόδοση και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχει ο Όμιλος για κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη σε υπηρεσίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ