Θέλουν να την… “κάνουν” οι Κινέζοι εκατομμυριούχοι!

Έρευνα της Barclays Wealth Insights δείχνει ότι το 47% των Κινέζων που συμμετείχαν στην έρευνα, με καθαρή περιουσία 1,5 εκατ. δολάρια ή και παραπάνω, θέλουν να μετακομίσουν στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, για να βρουν καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης, οικονομική ασφάλεια και υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία επικαλείται δημοσίευμα στην ιστοσελίδα jingdaily.com, το ποσοστό των πλούσιων Κινέζων που ελπίζουν να μεταναστεύουν από τη χώρα τους είναι το υψηλότερο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο του 29%.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ευρώπη αποτελούν τους δύο πρώτους προορισμούς προτίμησής τους.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 78%) ανέφερε ως κίνητρο φυγής την επιθυμία για εξεύρεση καλύτερων ευκαιριών εκπαίδευσης και απασχόλησης για τα παιδιά τους.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος είναι η καλύτερη οικονομική ασφάλεια, όπως δήλωσε το 73% των ερωτηθέντων, καθώς επίσης και η υγειονομική περίθαλψη και οι κοινωνικές υπηρεσίες (18%).

Ωστόσο, παρότι θέλουν να μετακομίσουν, τα οικονομικά οφέλη που βλέπουν από την αλματώδη, οικονομική ανάπτυξη της Κίνας τους κρατούν πίσω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ