Η Grivalia Properties βάζει μπροστά τη μεγάλη επένδυση στον Παναμά

Ολοκληρώθηκε και τυπικά την περασμένη εβδομάδα η επένδυση της Grivalia Properties (μέσω της θυγατρικής της, Grivalia Hospitality) στον Παναμά. Η επένδυση αφορά στην εξαγορά του 60% του “Pearl Island Project” στον Παναμά από την Dolphin Capital Investors. Το πρώτο στάδιο της επένδυσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Το στάδιο αυτό αφορά στην ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ritz Carlton, και η σχετική επένδυση ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Στη γενική συνέλευση της Grivalia ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργου Χρυσικός, αναφέρθηκε στην πορεία της μετοχής απ’όταν εισήλθε στο χρηματιστήριο το 2006 μέχρι το 2016.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης στάθηκε ιδιαίτερα στους τέσσερειες θεσμικούς επενδυτές της Grivalia Properties σήμερα, οι οποίοι επενδύουν μακροπρόθεσμα στην εταιρεία, κατέχοντας μαζί με τη Eurobank ποσοστό 83,2% της εταιρείας (Fairfax 41,5% Wellington Management Company LLP 11,6%, Brandes Investment Partners 5%, Fidelity 4,99%, Eurobank 20%).

Η γενική συνέλευση της Grivalia Properties αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,18258 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) από κέρδη της χρήσης 2016. Από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2016 (ημ/νια αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ