Η Ford ακυρώνει την μονάδα παραγωγής 1,6 δισ. δολ. στο Μεξικό

Τα σχέδιά της να μην δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής ύψους 1,6 δισ. δολ. στο Μεξικό ανακοίνωσε η Ford Motor Co, προσθέτοντας ότι θα δημιουργήσει 700 θέσεις εργασίας στο Μίσιγκαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Mark Fields δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στο Τραμπ, αλλά πρόσθεσε ότι κυρίως έγινε σε απάντηση της μειωμένης ζήτησης για μικρά αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική. Η μονάδα στο Μεξικό θα κατασκεύαζε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, οπότε στην ουσία δεν ήταν αναγκαία η δημιουργία της. Μάλιστα δήλωσε ότι η Ford θα λάμβανε την ίδια απόφαση ακόμη κι αν δεν εκλεγόταν ο Τραμπ.

Τα σχέδια της Ford, τα οποία αποκαλύφτηκαν τον Απρίλιο, αφορούσαν στο χτίσιμο μιας νέας μονάδας ύψους 1,6 δισ. δολ. στο San Luis Potosi στο Μεξικό. Ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία είχε αποκαλέσει τη γνωστή κατασκευάστρια αυτοκινήτων μια «απόλυτη ντροπή».

Παρόλα αυτά, τελικά η Fiat θα επενδύσει 700 εκατ. δολ. για την επέκταση του εργοστασίου Flat Rock στο Μίσιγκαν, όπου θα κατασκευάζει υβριδικά και αυτόνομα οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ