Η συγχώνευση Coty – P&G δημιουργεί την 3η εταιρεία σε προϊόντα ομορφιάς παγκοσμίως

Σε χθεσινή της ανακοίνωση n Coty δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της με τον τομέα προϊόντων ομορφιάς της P&G. Με τη συγχώνευση η Coty καθίσταται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων ομορφιάς παγκοσμίως, με έσοδα κοντά στα 8 δισ. δολάρια. Η Coty θα διατηρήσει την πρώτη της θέση στον τομέα των αρωμάτων, την δεύτερη θέση στα προϊόντα κομμωτηρίου και στην τρίτη θέση στα καλλυντικά.

Να σημειωθεί ότι βάσει της συμφωνίας μεταφέρονται στην Coty οι κλάδοι των αρωμάτων, των καλλυντικών, των προϊόντων κομμωτηρίου και styling και των βαφών μαλλιών.

Ο Camillo Pane αναλαμβάνει πλέον και επίσημα τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου. Σύμφωνα με τον κ. Pane: «Σήμερα σηματοδοτείται ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια κληρονομιά της Coty. Με τη συγχώνευση αυτή, ενώσαμε ένα πορτφόλιο πολυαγαπημένων προϊόντων και φέραμε κοντά κάποιους από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στον τομέα καταναλωτικών προϊόντων και προϊόντων ομορφιάς».

Camilo_4
Ο Camilo Pane αναλαμβάνει κι επίσημα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Coty

 Η Coty διαχωρίζεται σε τρεις τομείς: Καταναλωτικά Προϊόντα Ομορφιάς (Coty Consumer Beauty), Προϊόντα Πολυτελείας (Coty Luxury) και Επαγγελματικά Προϊόντα (Coty Professional Beauty).

Η Coty στο καταναλωτικό της πορτφόλιό της περιλαμβάνει προϊόντα και brands όπως οι Adidas, Bourjois, Clairol, COVERGIRL, David Beckham, Katy Perry, Max Factor, Rimmel, Sally Hansen και τελευταία έχει καθιερωθεί ως η αρωματοποιία των διάσημων, καθώς έχει λανσάρει στην αγορά πολλά αρώματα διασημοτήτων.

Στον τομέα των προϊόντων πολυτελείας περιλαμβάνονται μάρκες όπως Marc Jacobs, Calvin Klein, Chloé, Gucci, Hugo Boss, Balenciaga, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Davidoff, Miu Miu, Lancaster και Philosophy.

Τέλος, στα επαγγελματικά προϊόντα περιλαμβάνονται μάρκες όπως οι Clairol Professional, Nioxin, OPI, Sebastian Professional, System Professional και Wella Professionals.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ