Η αναζήτηση Google ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη

Η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στη δημοφιλέστερη υπηρεσία της, την αναζήτηση στο internet.

Ο τρόπος που θα γίνεται αυτί είναι με την προσθήκη, σε πρώτη φάση, ενός ειδικού “κουμπιού” μέσω του οποίου ο χρήστης που πραγματοποιεί αναζήτηση θα μπορεί να δίνει εντολή στη google να επεξεργαστεί τα δεδομένα της αναζήτησής του, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να “μαθαίνει” τις προτιμήσεις του και να είναι σε θέση να του προτείνει αναζητήσεις και περιεχόμενο με βάση τις προσωπικές του προτιμήσεις και συνήθειες, όπως αυτές θα τις έχει καταλάβει η τεχνητή νοημοσύνη της Google.

Με βάση τα παραπάνω, ο χρήστης θα έχει και τη δυνατότητα αποθήκευσης δικών του αναζητήσεων, σε περίπτωση που θέλει να τις επαναλάβει στο μέλλον.

Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη μηχανή αναζήτησης της Google αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία από το 1996 μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ωστόσο δεν αποτελεί, πλέον, κάποια καινοτομία στο χώρο, καθώς ανάλογες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης έχουν ενσωματώσει πλήθος άλλες εταιρείες, από τη Facebook μέχρι και το E-bay και την Amazon.

Δε λείπουν βέβαια και εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι η συγκεκριμένη αλλαγή θα εφαρμοστεί και τον browser της Google (τον chrome) αλλά και σε άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, κάτι πάντως που η Google διαψεύδει. Προς το παρόν τουλάχιστον…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ