ΕΠΟ: Εικονική «υποχώρηση» με αοριστίες

Η ΕΠΟ δέχεται να κάνει αλλαγές στους κανονισμούς της και ειδικά στον Κώδικα Δεοντολογίας, βαδίζοντας κατά τις επιταγές και το πλαίσιο της FIFA (κάτι όμως που έτσι και αλλιώς ήταν υποχρεωμένη να κάνει), χωρίς όμως να δεσμεύεται για το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα κάνει αυτές τις αλλαγές, και ζητώντας από την πλευρά της αλλαγές και από την Πολιτεία στο νομοθετικό πλαίσιο περί αυτοδιοίκητου.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας παρέστησαν ο πρόεδρος της ΚΟΠ και μέλος της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο επικεφαλής του Τμήματος Ομοσπονδιών της FIFA, Πρίμο Καρβάρο, και ο Άγγελος Ρηγόπουλος, ο οποίος εργάζεται στη νομική υπηρεσία της UEFA.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Τα θέματα που έχουν προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει τη φετινή διοργάνωση στο Κύπελλο Ελλάδας συζητήθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεσμεύεται πλήρως από το περιεχόμενο της επιστολής που η FIFA απέστειλε στον υφυπουργό αθλητισμού στις 05.04.2016 και με την οποία θέτει απολύτως περιοριστικά το πλαίσιο των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΟ είναι έτοιμη να προχωρήσει, σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, για να γίνει μια πλήρης ανασκόπηση του κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί, σε σχέση με τον τρόπο που η FIFA ενεργεί σε ανάλογες περιπτώσεις και να εφαρμόσει τις όποιες εισηγήσεις λάβει από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καλεί τον υπουργό, δεχόμενος τις επιταγές της FIFA και της UEFA, να προχωρήσει:

α. Στην άμεση επανέναρξη και ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου,

β. Στην έναρξη διαλόγου με την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς και με την ΕΠΟ για την νομοθετική προστασία της Ρήτρας Ανεξαρτησίας (του αυτοδιοίκητου) της ΕΠΟ, καθώς και την προστασία των ποδοσφαιρικών θεσμών που ισχύουν διεθνώς και που θα πρέπει να διέπουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ