Εντός του μήνα θα αποφασίσει το Twitter για την πώλησή του

Μέχρι το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το γ΄τρίμηνο στις 27 Οκτωβρίου ευελπιστεί το Twitter να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την πώλησή του.

Δεδομένου ότι το Twitter άρχισε να σκέφτεται σοβαρά την πώλησή του πριν λίγους μήνες, το πλάνο είναι αρκετά φιλόδοξο,

Ήδη έχει καταθέσει προσφορές η Salesforce.com, ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και η Google Alphabet και η Walt Disney σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η Google δεν θα συνέχιζε υποβάλλοντας προσφορά .Οι εμπλεκόμενες εταιρείες δεν έχουν σχολιάσει το ζήτημα.

Παρά τον μέσο όρο των 313 εκατ. ενεργών χρηστών μηνιαίως το Twitter δεν καταφέρνει να αυξήσει την κερδοφορία του, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Wall Street για το α΄και β΄τρίμηνο του 2016, ενώ επί 11 τρίμηνα δεν έχει παράγει καθαρό κέρδος. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο το Facebook, το Instagram και το Snapchat.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο για την ενδεχόμενη εξαγορά του ενώ δεν αποκλείεται τελικά να αποφασίσει να μην προβεί στην πώλησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ