Δεν τα βρίσκουν Nova και SuperLeague για τα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου

Στον αέρα βρίσκεται η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο της Superleague, καθώς οι θέσεις της Nova και της λίγκας απέχουν πολύ μεταξύ τους και φαντάζει δύσκολο να γεφυρωθεί η διαφορά.

Από τη μία η λίγκα ζητά την καταβολή των 6-7 εκατ. ευρώ που έχει παρακρατήσει η Nova από τα χρήματα για την αγωνιστική περίοδο που πέρασε, υποστηρίζοντας ότι κακώς δεν έχουν ακόμα καταβληθεί.

Από την άλλη, η Nova όχι μόνο δε συμφωνεί να καταβάλει τα παραπάνω χρήματα, καθώς αναφέρει πως παρακρατήθηκαν στη βάση συγκεκριμένων ποινικών ρητρών που προβλέπονταν στην τρέχουσα σύμβαση των 2 πλευρών, αλλά ζητά και αναπροσαρμογή προς τα κάτω του συμφωνημένου τιμήματος καθώς, όπως υποστηρίζει, το ποδοσφαιρικό προϊόν έχει απαξιωθεί σε σημαντικό βαθμό, με αποτέλεσμα πλέον να μην έχει την τηλεοπτική ζήτηση του παρελθόντος, ενώ από τη νέα χρονιά και για την επόμενη διετία (οπότε και λήγει η σύμβαση των 2 πλευρών) στην κεντρική διαχείριση δε θα περιλαμβάνεται ο ΠΑΟΚ που δεν είχε υπογράψει την επέκταση της σύμβασης μέχρι το 2019.

Επίσης, το συνδρομητικό κανάλι σημειώνει προς τη λίγκα ότι δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τη βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει καμία πρόταση από αυτές που πρότειναν οι εκθέσεις των διεθνών οίκων που διενεργήθηκαν κατόπιν αιτήματος της ίδιας της λίγκας.

Το παραπάνω αίτημα της Nova βρήκε κάθετα αντίθετη τη λίγκα, με αποτέλεσμα οι τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τη Nova να ζητάει ακόμα και “συναινετικό διαζύγιο” με τη λίγκα, κάτι στο οποίο η λίγκα προς το παρόν δε φαίνεται να έχει απαντήσει, καθώς το όλο θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε διοικητικό συμβούλιο της λίγκας.

Ωστόσο, στελέχη της λίγκας ανέφεραν ανεπίσημα πως είναι δύσκολο να συμφωνήσει η λίγκα σε “συναινετικό διαζύγιο”, και σημείωναν ότι εάν η Nova θέλει να αποχωρήσει από τη συμφωνία μπορεί να το κάνει όποτε θέλει, πληρώνοντας όμως και τις σχετικές ρήτρες αποχώρησης που προβλέπει η συμφωνία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ