Γαλλία: Προβάδισμα 24 μονάδων “βλέπει” το BVA για τον Μακρόν

Προβάδισμα με 24% δίνει στον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου μελετών BVA.

Συγκεκριμένα, ο Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα βρεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο με τη Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου που συγκεντρώνει ποσοστό 23%.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά και των δύο είναι αυξημένα κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Ο Φρανσουά Φιγιόν των Ρεπουμπλικάνων και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 19% και οι δύο, έχοντας χάσει από μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Αν ο Εμμανουέλ Μακρόν περάσει στον δεύτερο γύρο, θα κερδίσει τις εκλογές, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του, καθώς απέναντι στη Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει ποσοστό 65%, στον Φρανσουά Φιγιόν 67% και στον Ζαν-Λικ Μελανσόν 60%.

Στην περίπτωση που ο Ζαν-Λικ Μελανσόν κάνει την έκπληξη και περάσει στον δεύτερο γύρο, θα μπορούσε να αναδειχθεί πρόεδρος της Γαλλίας αν είχε απέναντι του την Μαρίν Λεπέν ή τον Φρανσουά Φιγιόν, καθώς εκτιμάται ότι θα τους κέρδιζε και τους δύο συγκεντρώνοντας ποσοστό 60% στην πρώτη περίπτωση και 58% στη δεύτερη.

Ο Φρανσουά Φιγιόν θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος μόνο αν βρισκόταν στον δεύτερο γύρο αντιμέτωπος με τη Μαρίν Λεπέν, την οποία θα κέρδιζε σχετικά πιο δύσκολα από τους υπόλοιπους υποψηφίους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 57%.

Σημειώνεται, τέλος, πως η αποχή, σύμφωνα με την BVA, αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 20-24% στον πρώτο γύρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ