Αυτά είναι (πιθανότατα) ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone

Καθώς ο χρόνος για την αποκάλυψη του νέου iPhone πλησιάζει (αν και η Apple δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ημερομηνία παρουσίασής του), έρχονται στη δημοσιότητα όλο και περισσότερες “διαρροές” σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής.

Φαίνεται λοιπόν πως η οθόνη θα καλύπτει πλέον ολόκληρη τη μπροστινή επιφάνεια της συσκευής, κάτι που ενισχύει και την πληροφορία ότι το νέο iPhone θα είναι το πρώτο που δε θα έχει home button. Για την ακρίβεια, μάλλον το home button θα είναι αφής, και θα ενεργοποιείται πατώντας την οθόνη.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν αυτό το home button θα λειτουργεί και ως αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple σκέφτεται μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της πιστοποίησης της ταυτότητας του χρήστη.

Αυτή η προσέγγιση έχει να κάνει με τη μπροστινή κάμερα της συσκευής, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής για την αναγνώριση προσώπου (και όχι αυτή που μέχρι τώρα χρησιμοποιείται από άλλες συσκευές), με αποτέλεσμα η κάμερα να μπορεί να πιστοποιεί με αυξημένη ακρίβεια όχι μόνο την ταυτότητα του χρήστη, αλλά και να δίνει προσαρμοσμένη πρόσβαση σε περισσότερους του ενός χρήστες, ανάλογα με το τί έχει ορίσει ο “αρχικός” χρήστης.

Μένει πλέον να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία παρουσίασης της συσκευής, και φαίνεται ότι αυτό δε θα αργήσει πολύ ακόμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ