“Ελληνική Πρωτοβουλία”: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “VentureGarden”

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον νέο κύκλο του προγράμματος “VentureGarden”.

Το VentureGarden πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα, με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Οι υποβολές για τον τρίτο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει (στο www.venturegarden.gr) και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Μαΐου 2015. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου 2015, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης.

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα. Φέτος μάλιστα, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα υποστηρίξει τις καλύτερες συμμετοχές στο πρόγραμμα, με επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 50.000 δολαρίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά 10 εντατικά μαθήματα που βοηθούν τους συμμετέχοντες να δομήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο με βάση το Business Model Canvas. Ακολουθεί συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη μέχρι 12 μήνες για την βελτίωση της τοποθέτησης τους προϊόντος ή της υπηρεσίας στην αγορά και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος το Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 400 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 119 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους δύο κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των δύο κύκλων οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 152 ώρες μαθημάτων, ενώ 42 καθηγητές και mentors προσέφεραν στους συμμετέχοντες συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 260 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, program director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: “Το VentureGarden είναι ένα από τα προγράμματα για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, καθώς στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και εναρμονίζεται απόλυτα με τις αρχές της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Φέτος μάλιστα, θα υποστηρίξουμε τις καλύτερες συμμετοχές στο πρόγραμμα, με επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 50.000 δολαρίων, καθώς στόχος μας είναι η ανάπτυξή τους και η συμμετοχή τους στη λύση στο πρόβλημα της χώρας μας, μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιριών για όλους.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ