ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ – Εμπρόθεσμη η 1η δόση ως 30/9

Εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2014 καταβάλλεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τη διάταξη νόμου που ψηφίστηκε χθες, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ποσό φόρου το οποίο έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με το συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ, όπως διευκρινίζει με την ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Έτσι, στη διόρθωση της προθεσμίας που αναγραφόταν μέχρι και πριν από λίγο στο σύστημα Taxis για την καταβολή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ωστόσο, οι χρήστες που θα μπουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών θα διαπιστώσουν ότι η 1η και η 2η δόση του ΕΝΦΙΑ εμφανίζονται να πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο δε αριθμός των δόσεων, παραμένει στις πέντε και όχι στις έξι όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη, όμως, το ΥΠΟΙΚ προχώρησε στην ανάρτηση ανακοίνωσης στο Taxis για να αποφευχθούν παρερμηνείες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μετά την ψήφιση νέας τροπολογίας στη Βουλή (με την οποία θα αλλάξει ο αριθμός των δόσεων) το δοσολόγιο για τον κάθε ιδιοκτήτη θα αναπροσαρμοστεί και πάλι έτσι ώστε η πρώτη από τις έξι δόσεις να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ