Τσίπρας: Ενημερώνει τη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας

Mε βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας (στις 20.00) ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

Ήδη, ο πρωθυπουργός έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν στο αν συμφωνούν ή όχι με νομοθετικές πρωτοβουλίες και χειρισμούς της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας στην εισήγησή του εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ