Τρεις ελληνικές startup εταιρείες στον αμερικανικό accelerator MassChallenge από 1.600 υποψηφίους

O MassChallenge είναι ένας “επιταχυντής” νεοφυών εταιρειών που λειτουργεί στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Υποδέχεται εταιρείες σε πρώιμα στάδια, οι οποίες όμως έχουν δυνατότητες να επιτύχουν μεγάλη ανάπτυξη, και χωρίς να παίρνει ως αντάλλαγμα ποσοστό από το μετοχικό τους κεφάλαιο τους προσφέρει καθοδήγηση, υποστήριξη, έπαθλα και βραβεία, δικτύωση.

Για το πρόγραμμα του 2014 έλαβε πάνω από 1.600 αιτήσεις από όλο τον κόσμο και κατέληξε σε 128 startups που θα επιταχύνει για τέσσερις μήνες στο Boston Innovation & Design Building.

Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες βρίσκονται και 3 startups ελληνικού ενδιαφέροντος: η Kinems (η οποία αναπτύσσει διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες με τη χρήση της τεχνολογίας Kinect), η CrypteiaNetworks (η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της εταιρικής διαδικτυακής ασφάλειας και αναπτύσσει μία πλατφόρμα έγκαιρης ειδοποίησης τόσο για γνωστές όσο και για νέες απειλές) και η H2Only Battery (η οποία έχει αναπτύξει τη μοναδική στον κόσμο επαναφορτιζόμενη μπαταρία που φορτίζεται με νερό ή με κάποιο άλλο υγρό και αναπτύσσει εφαρμογές γύρω από αυτή την πατενταρισμένη τεχνολογία, όπως φακούς ή λάμπες).

Εκπρόσωποι των εταιρειών θα παραμείνουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση από ομιλητές και μέντορες υψηλού κύρους, όπως οι Paul English, Diane Hessan, Colin Angle και άλλοι, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες από τους χορηγούς του προγράμματος. Οι τελικοί νικητές του MassChallenge θα λάβουν χρηματικά έπαθλα άνω του 1,75 εκατ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει σε πέντε χρόνια 489 startups, οι οποίες στη συνέχεια έλαβαν επενδύσεις άνω των 550 εκατ. δολ. και δημιούργησαν πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ