Τα χαρακτηριστικά των πιο πετυχημένων “30 κάτω από 30”

To Inc.com δέχθηκε 650 αιτήσεις φέτος για την ένταξη στην ετήσια λίστα των 30 πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών κάτω των 30 ετών. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο, η επιλογή γίνεται πιο δύσκολη κάθε χρόνο.

Συνολικά, αυτό το χρόνο, οι 30 της λίστας είχαν 300 εκατ. δολάρια έσοδα το 2012,  απασχολούν περίπου 2.500 υπαλλήλους, ενώ έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 366 εκατ. δολάρια από επενδυτές. Ωστόσο, η λίστα του inc δεν αφορά μόνο τους αριθμούς. Η καινοτομία και η πρωτοτυπία είναι επίσης κριτήρια.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη δημιουργία της λίστας είναι τα εξής:
Οι τεχνολογικές εταιρείες Business to Business είναι η νέα τάση. Κυριαρχούν στη λίστα, καθώς μεγαλώνει η ανάγκη να υπάρχει κάποιος μεσάζοντας μεταξύ των επιχειρήσεων που θέλουν να συνεργαστούν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η HireVue, η OrgSync και η BandPage.

Το hardware επέστρεψε. Μεγάλος αριθμός των αιτήσεων αφορούσε την κατασκευή νέων συσκευών. Η Lark, η Orbotix, που έφτιαξε το ρομπότ που ελέγχεται από smartphone, και η συσκευή της Leap Motion που επιτρέπει τη διαχείριση συσκευών μέσω των κινήσεων του χρήστη, είναι στη λίστα.

Oι “παραδοσιακές” επιχειρήσεις επίσης τα πάνε καλά. Παρ’όλο που οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στρέφουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αρκετοί επιχειρηματίες πετυχαίνουν βελτιώνοντας προϊντα μη τεχνολογικής φύσης, όπως τα ρολά αστακού (Maine Lobster).

Οι επιχειρηματίες ξεκινούν νωρίς: Αρκετοί νέοι, ιδίως αυτοί που μεγάλωσαν σε οικογενειακό περιβάλλον επιχειρηματιών, ξεκινούν τις δραστηριότητες τους όταν ακόμα είναι ανήλικοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ