Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία

Χθες το βράδυ η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε μεγάλη ρήψη δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκρούσεις και δακρυγόνα και στην Άγκυρα και σε άλλες πόλεις, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι έχουν συλληφθεί πάνω από 1700 άτομα και ότι οι καταστροφές ξεπερνούν τα 8,2 εκατ. ευρώ. Παρ’όλα αυτά υποστηρίζει ότι οι τραυματίες δεν ξεπερνούν τους 58, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αναφορά μη κυβερνητικών οργανώσεων που εκτιμούν ότι έχουν τραυματιστεί πάνω από 1000 διαδηλωτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, καθώς θεωρεί ότι διαδηλώσεις που συνεχίζονται από την περασμένη Τρίτη βλάπτουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην αστυνομία να αποχωρήσει από την πλατεία Ταξίμ, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι διαδηλωτές, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει της θέσης του σχετικά με το οικιστικό σχέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ