Για 3η συνεχή χρονιά το εστιατόριο Κρητικής κουζίνας "Xasteria" του πολυτελούς ξενοδοχείου Amirandes, Grecotel Exclusive Resort στο Ηράκλειο Κρήτης, απέσπασε το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017, στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων & Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2017, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το "παρών" στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής, ενώ την ευθύνη για την αξιολόγηση και την απονομή είχε η γευσιγνωστική ομάδα του περιοδικού Αθηνόραμα.
Το εστιατόριο Xasteria, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας για το 2017, διαθέτει έντονα στοιχεία ελληνικής κουζίνας, με φανερή τη σφραγίδα της κρητικής γευστικής παράδοσης.
Οι δημιουργικές εμπνεύσεις του Executive Chef, Βαγγέλη Φρονιμάκη, η εκτέλεση σε συνδυασμό με τα υλικά από την φάρμα Agreco στην Κρήτη, κρατούν το "Xasteria" στην γαστρονομική κορυφή της Ελλάδας.