Στη Sede Styling το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου»

Στην εταιρεία Sede Styling απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου» των 50.000 ευρώ, από τον ίδιο τον sir Στέλιο Χατζηιωάννου, στο πλαίσιο των βραβείων «Κούρος 2015» που απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Επίσης, ο μαθητής της πρώτης Λυκείου Δημήτρης Χατζής εκτός από τον έπαινο που απέσπασε, πήρε και μια «έκτακτη» βράβευση 20.000 ευρώ, που αποφάσισαν τη βραδιά των βραβείων η KPMG και ο sir Stelios, για το ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκεύασε, το οποίο μπορεί να συνεννοηθεί σε άπταιστα αγγλικά.

Τα βραβεία ΚΟΥΡΟΣ 2015

Ειδικότερα, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε το βράδυ της Πέμπτης για 21η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας, απομένοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων.

Με βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2015 τιμήθηκαν οι:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤRΟ Α.Ε.Β.Ε.
Panteliadis

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της METRO, κατά τη θητεία του
Αριστοτέλη Παντελιάδη, αυξήθηκε από 367 εκατ. ευρώ το 2002 σε 700 εκατ. ευρώ το 2014. Σήμερα η METRO αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου στην Ελλάδα, ηγέτιδα στο χώρο της χονδρικής πώλησης με 46 καταστήματα και σταθερά ανερχόμενη στα super market, με 65 καταστήματα My market.

Με αμείωτη έμφαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση, η ΜETRO κερδίζει πιστούς πελάτες και δείχνει έμπρακτα ότι μια ελληνική επιχείρηση μπορεί όχι απλώς να επιβιώνει, αλλά διατηρώντας μια υγιή ανάπτυξη σε συνδυασμό με μια εξαιρετική κερδοφορία, να ανεβάζει το επίπεδο του ανταγωνισμού, μένοντας πιστή σε βασικές αξίες, εφαρμόζοντας συνετή διαχείριση, δείχνοντας ανθρώπινο πρόσωπο και τολμώντας να καινοτομεί.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ

Δημήτρης Δέμος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της DEMO A.B.E.Ε.
Demos

Σήμερα, η DEMO είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, με ένα κύκλο εργασιών 125 εκατ. ευρώ (πρόβλεψη 2015) και εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, έκτασης 45.000 τ.μ.

Η εστίασή του Δημήτρη Δέμου ήταν και παραμένει η επένδυση σε εξαγωγική δραστηριότητα, γι΄ αυτό και η DEMO επενδύει σήμερα στην κυκλοφορία των προϊόντων της σε περισσότερες από 52 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 1.350 προϊόντα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και 130 προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Για τον Δημήτρη Δέμο οι επενδύσεις στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας δεν αφορούν μόνο την οριζόντια ανάπτυξη με παρουσία σε άλλες χώρες, αλλά και την κάθετη ανάπτυξη, την είσοδο δηλαδή της DEMO σε νέες αγορές στις χώρες όπου υπάρχει ήδη εμπορική δραστηριότητα.

Η διεθνής δραστηριότητα της DEMO την έχει οδηγήσει στο να εξάγει το 80% των τεμαχίων που παράγει, καθώς και να διατηρεί για αρκετά χρόνια μερίδια αγοράς της τάξεως του 30% σε πολλές χώρες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε φέτος μια ξεχωριστή απονομή Επαίνου Νεανικής Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας στον Δημήτρη Χατζή, μαθητή Α΄Λυκείου, ο οποίος κατασκεύασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ. που συνεννοείται σε άπταιστα Αγγλικά και το οποίο τον έβαλε στην παγκόσμια λίστα των έξι κατασκευαστών του συγκεκριμένου τύπου ρομπότ που ονομάζονται InMoov.
Xatzis
Για την κατασκευή χρησιμοποίησε έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων, τον οποίο έχει επίσης κατασκευάσει μόνος του. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνο Ευριπίδη, η συγκεκριμένη βράβευση ενέχει έναν σημαντικό συμβολισμό: «Η Λέσχη πάντα στήριζε και πάντα θα στηρίζει ανθρώπους της νέας γενιάς. Τα Κούρος δημιουργήθηκαν ως ένα βήμα για νέους επιχειρηματίες.

Η περίπτωση του Δημήτρη μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από τους επιχειρηματίες που τιμάμε κάθε χρόνο, όμως συμβολίζει με τον πιο ισχυρό τρόπο τη δυναμική της νέας γενιάς και της καινοτομίας. Ο Δημήτρης, σε μια τόσο μικρή ηλικία, κατάφερε με το προσωπικό του έργο να βάλει τη χώρα μας σε μια διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης. Είναι μια τρανή απόδειξη του ταλέντου των νέων ανθρώπων και του τι μπορεί κανείς να καταφέρει με επιμονή, προσήλωση, μέθοδο και πάνω από όλα διαθέτοντας πάθος για δημιουργία και καινοτομία. Τέτοια παιδιά έχουμε ανάγκη ως χώρα για να πάμε μπροστά».

Οι βραβευθέντες των ΚΟΥΡΟΣ αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο οποίος ανέφερε: «Οι ακραίες συνθήκες του καλοκαιριού μας έφεραν μπροστά στη μεγάλη ευθύνη. Έχουμε πλέον αποφασίσει συλλογικά πως επιζητούμε την ευρωπαϊκή προοπτική. Γι΄αυτό και, μετά από αυτή τη μεγάλη περίοδο της αστάθειας και των εξαντλητικών διαπραγματεύσεων, είναι κρίσιμο να εγκαινιάσουμε μια περίοδο στην οποία κόμματα και κοινωνικοί εταίροι θα συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα.

Για να σταθεροποιηθεί η οικονομία μας πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά που ως Κράτος συμφωνήσαμε με τους εταίρους και όσο πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά το κάνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε, αλλά και θα πείσουμε τους εταίρους να κάνουν και εκείνοι τις αναγκαίες παραχωρήσεις. Όμως, πρέπει να διδαχθούμε και από τα λάθη του παρελθόντος, να διαμορφώσουμε ένα μείγμα μέτρων προς τη σωστή κατεύθυνση. Όσο ρίχνουμε το βάρος κυρίως στη φορολογία και στα εισπρακτικά μέτρα, τόσο αυξάνεται η ύφεση και για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά. Χρειάζονται ριζικές μεταρρυθμίσεις για την οικονομία και τη λειτουργία του κράτους, κάποιες από τις οποίες περιλαμβάνονται και στη συμφωνία. Οι μεταρρυθμίσεις είναι ευκαιρίες ανάπτυξης και μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στην πολιτική λιτότητας.

Επίσης, εάν όλοι συμφωνούμε πως οι επιχειρήσεις είναι ο πυλώνας στήριξης της εθνικής οικονομίας και ο Νο1 παράγοντας που μπορεί να νικήσει την ανεργία, πρέπει να διαμορφώσουμε ένα σταθερό, απλό πλαίσιο λειτουργίας και χρειαζόμαστε λύσεις στα προβλήματα που επηρεάζουν τη ρευστότητά τους: τεράστιες οφειλές του Δημοσίου, κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, απορρόφηση ΕΣΠΑ.

Χρειάζεται, τέλος, να δουλέψουμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς κάθε κατεύθυνση. Σήμερα, εμείς δεν εμπιστευόμαστε τους εταίρους και τα κίνητρά τους. Οι εταίροι δεν εμπιστεύονται την ικανότητά μας να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και ασκούν εξαιρετικά μεγάλη πίεση που αυξάνει περαιτέρω τη δική μας αμφισβήτηση. Οι αγορές και οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία μας όσο εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίζουμε να αλλάξουμε. Και τέλος, ως πολίτες δεν εμπιστευόμαστε το κράτος και τους θεσμούς και σε αρκετές περιπτώσεις αμφισβητούμε και την επιχειρηματικότητα.

Το στοίχημα της ανάπτυξης είναι ένα ΕΘΝΙΚΟ στοίχημα επιβίωσης και προόδου. Δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε προσωπικό στοίχημα, ούτε στοίχημα των εταίρων. Οι αλλαγές πρέπει να είναι δικές μας. Υπάρχουν ακόμη συνθήκες ικανές να αντιστρέψουν την αρνητική πορεία και -για πολλοστή φορά- είναι στο χέρι μας να τις αξιοποιήσουμε».

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 από καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο να αναδείξει και να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κυρίως όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την επιχειρηματική δράση και το όραμα νέων ανθρώπων.

Σήμερα αριθμεί 80 μέλη, εκπροσώπους τόσο της παλαιότερης όσο και τις νεότερης επιχειρηματικής γενιάς. Κορωνίδα των δραστηριοτήτων της είναι τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν επιχειρηματίες που έχουν αποδείξει έμπρακτα τη δέσμευσή τους στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα.

Παράλληλα, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας πραγματοποιεί εκδηλώσεις, στηρίζει μελέτες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της υγιούς και σύγχρονης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ