“Στηρίζουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά…”

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά με πλήρη εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέφερε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Η Γερμανία ταυτίζεται με την πρόθεση της Ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές”, δήλωσε η κ. Κοτέ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι σημαντικό για την εμπιστοσύνη των αγορών είναι “η συνέχεια του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων”.

Η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών αναγνώρισε, παράλληλα, πως η Ελλάδα έχει κάνει αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αξιοσημείωτη πρόοδο, η οποία αντικατοπτρίζεται σε βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες.

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται στις χρηματαγορές η κ. Κοτέ ανέφερε ότι πράγματι στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσει Ελλάδα την ικανότητα να καλύπτει τις δανειακές τις ανάγκες από τις χρηματαγορές.

Ως προς την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα, η εκπρόσωπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε απλώς να πει ότι ως το τέλος του χρόνου και αφότου η τρόικα συντάξει το τελικό της πόρισμα για το τρέχον πρόγραμμα, η Ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ