Ρουμανία: Η Nokia επενδύει 73 εκατ. ευρώ στην Τιμισοάρα

Το ποσό των 73 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Nokia Romania για την επέκταση του κάμπους της στην Τιμισοάρα, όπου, σύμφωνα με το Romania Insider αναπτύσσει το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για τις τηλεπικοινωνίες στη Ρουμανία.

Με τη νέα επένδυση, η εταιρεία θα επεκτείνει το κάμπους της σε μια συνολική περιοχή 27.000 τ.μ στο πρώτο ήμισυ του 2018. Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 100 θα είναι στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και οι 200 στα τμήματα υπηρεσιών.

Ο Raoul Ros, Γενικός Διευθυντής της Nokia Romania ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποδεικνύει τη δέσμευση της Nokia στη Ρουμανία.

Το καμπους της Nokia στην Τιμισοάρα αναπτύσσει ευρυζωνικές ασύρματες τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε τομείς όπως το Internet of Things, τα big data και οι νέες τεχνολογίες κινητών επικοινωνιών. 

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.300 εργαζομένους στο εν λόγω κάμπους με τους 600 να είναι μηυχανικοί στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και οι 700 είναι εξειδικευμένοι στο κέντρο δικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ