Πρόσκληση σε ελληνικές startups απευθύνει το LAUNCHub

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Startup εταιρείες από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναζητά το επενδυτικό ταμείο και πρόγραμμα επιχειρηματικής “ωρίμανσης” με έδρα την Βουλγαρία LAUNCHub, το οποίο προσφάτως είχε προχωρήσει σε επένδυση 100.000 ευρώ στην codebender από την Πάτρα.

Αυτή ήταν η πρώτη επένδυση του LAUNCHub σε ελληνική εταιρεία, παρ’ ότι από το 2012, οπότε και ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Jeremie, έχει επενδύσει συνολικά 2 εκατ. ευρώ σε 25 εταιρείες από πέντε χώρες.

Το LAUNCHub προσφέρει χρηματοδότηση “σποράς” σε εταιρείες από την ΝΑ Ευρώπη με σχηματισμένες ομάδες που αναπτύσσουν “διασπαστικές” τεχνολογίες σε ψηφιακούς τομείς και που έχουν ήδη κτίσει ένα επίπεδο προσέλκυσης χρηστών. Υπό εξέταση μπορεί να τεθούν και ιδέες ή εταιρείες που είναι σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης.

Το ταμείο προσκαλεί και ελληνικές ομάδες να καταθέσουν μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου αιτήσεις στον τέταρτο γύρο αιτήσεων που προκηρύσσει. Η διαδικασία επιλογής θα κορυφωθεί με μία τετραήμερη εκδήλωση στην Σόφια, όπου οι επιλαχούσες ομάδες θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης και συμβουλευτικής και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως και 200.000 ευρώ σε αντάλλαγμα μέρους του μετοχικού τους κεφαλαίου. Οι επενδυσιοδόχες εταιρείες, μάλιστα, θα συμμετάσχουν και στο πρόγραμμα επιχειρηματικής “ωρίμανσης” του LAUNCHub, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Το LAUNCHub λειτουργεί σε στρατηγική συνεργασία με το Seedcamp και το Mozilla WebFWD.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ