Πιο “τρελή” επιχειρηματική ιδέα της χρονιάς η Organery

Το IST College βράβευσε την Πέμπτη 13 Ιουνίου τις τρεις καλύτερες ιδέες του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “Crazy Business Ideas” που διοργάνωσε το Κολλέγιο για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο να παροτρύνει νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

1ο Βραβείο: Organery
Σύστημα συλλογικής κομποστοποίησης με σκοπό την αξιοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.

2ο Βραβείο: Re-create
Διαδικτυακή υπηρεσία δωρεάν οργάνωσης και διαχείρισης χώρων κατοικιών.

3ο Βραβείο: Helpbook
Κοινωνικός ιστότοπος όπου άνθρωποι από όλη την Ελλάδα μπορούν να αναζητούν ή να προσφέρουν υπηρεσίες προς την κοινότητα, έναντι αμοιβής ή ανταλλάγματος ή δανεισμού ή και απολύτως δωρεάν, απλώς και μόνο για να βοηθήσουν.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα λάβει 10.000 ευρώ αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση. Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν οι ιδέες δύο ελληνικών startups, της GloVo και της Moodeet, οι έξι επικρατέστερες ιδέες του διαγωνισμού και βραβεύτηκαν οι τρεις νικητές.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή επιχείρηση, καθώς και να μετουσιώσουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πράξη συντάσσοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο.

Crazy Business Ideas2013_logo_170305Η κατάθεση των ιδεών έγινε μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας www.crazybusinessideas.gr όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υποβάλλουν ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας τους (κατατέθηκαν 161 crazy business ideas). Στη συνέχεια και έπειτα από ψηφοφορία του κοινού (8.127 ψήφοι μέσω facebook), οι 50 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους “προκρίθηκαν” στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όπου και σχεδίασαν ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η καινοτομία, η ανάλυση και ποιότητα του επιχειρηματικού πλάνου, ο βαθμός υλοποίησης της ιδέας, καθώς και η ικανότητα των υποψηφίων να παρουσιάσουν και να προωθήσουν την ιδέα τους αποτέλεσαν τα κριτήρια αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής που απαρτίστηκε από οκτώ καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες (Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Μέλη: Ονίκ Παλλαντζιάν, Γενικός Διευθυντής Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, George Elliott, Owner, Naftilia Asset Management, Αλέξανδρος Κωστόπουλος,  Διευθύνων Σύμβουλος, Foresight και Founder of the international public diplomacy campaign Repo(we)rGreece, Alice Corovessi, Founder, Plus Energy Lab και ιδρυτικό μέλος της Startegy, Γιώργος Βούλγαρης, Director, Start Igniter, Ελευθέριος Παπαθανασίου, Πρύτανης IST College και Γιάννης Τσάκαλος, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Λέκτορας σε marketing και management).

O διαγωνισμός τέλεσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ