“Πατάει” πόδι στην Ελλάδα η Burger King

Φουντώνει σύντομα ο ανταγωνισμός στην αγορά των fast food, με την επέκταση της Burger King στην Ελλάδα και σε άλλες τρεις χώρες (Ιταλία, Πολωνία και Ρουμανία).

Η αμερικανική αλυσίδα, η οποία δίνει ήδη το παρών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισε να “πατήσει” και στην Ελλάδα και ήδη ο Jose Cil, πρόεδρος της Burger King Worldwide σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, μίλησε με ενθουσιασμό για την απόφασή του να εισάγει το σήμα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον CEO της Burger King SEE S.A., Leo Leon.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η επιθετική ανάπτυξη του σήματος σε όλο το φάσμα της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, με τη δημιουργία άνω των 10.000 νέων θέσεων εργασίας σε πέντε με επτά χρόνια.

Στη Ρουμανία, πάντως, τα τελευταία King Burger έκλεισαν το 2012 από την Atlantic Restaurant System που είχε τότε τα δικαιώματα franchise. Τώρα, ξεκινά μια δεύτερη προσπάθεια.

Η Burger King, η οποία ιδρύθηκε το 1954, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα fast food στις ΗΠΑ με πάνω από 14.000 σημεία πώλησης.

Πρόσφατα μάλιστα, εξαγόρασε την Tim Hortons, έναντι 11 δισ. δολ., σε μία προσπάθεια να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα fast food παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ