Ονειρική πρεμιέρα για Ολυμπιακό, 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, υποτάσσοντας στο Στάδιο Καραϊσκάκη την πρωταθλήτρια (και νικήτρια του Σούπερ Καπ) Ισπανίας, φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ και κατά πολλούς πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης τη δεδομένη στιγμή, Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2.

Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν άριστα διαβασμένοι και με πολύ τρέξιμο, πρέσιγκ και αλληλοκαλύψεις δεν άφησαν τους Ισπανούς να επιβάλουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, παίρνοντας μια νίκη για την οποία θα μιλά όλη η Ευρώπη και κάνοντας εντυπωσιακή εκκίνηση στον 1ο όμιλο.

Για να συμβεί αυτό ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας είχε παρατάξει μια τετράδα ειδικών αποστολών στη μεσαία γραμμή, με τους Μανιάτη, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς να δίνουν τη δύναμη που χρειαζόταν απέναντι στο σθένος των «ροχιμπλάνκος» και τον Ντομίνγκες να συνεπικουρεί με την τέχνη του και να βοηθά και στην αριστερή πλευρά.

Το 4-4-2 των ερυθρόλευκων δεν άφηνε χώρους στους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ οι ίδιοι αντιπαρέρχονταν επιτυχώς στην αντίπαλη πίεση. Επιπροσθέτως, ο πρωταθλητής Ελλάδας ευτύχησε να προηγηθεί στο 13ο λεπτό με δυνατό αριστερό σουτ του Μαζουάκου από τα 25 μέτρα, που έστειλε την μπάλα στη γωνία του Όμπλακ.

Η Ατλέτικο, που έδειχνε πλήρως αιφνιδιασμένη, απείλησε με μια κεφαλιά του Μάντζουκιτς που πέρασε πάνω από το δοκάρι (17΄), αλλά στο 31΄ το φαληρικό στάδιο σείστηκε για δεύτερη φορά: ο Τσόρι γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Μήτρογλου την άφησε να περάσει και ο Αφελάι πλάσαρε ωραία για το 2-0, για να μειώσουν οι Ισπανοί στο 38΄ με κεφαλιά τον Μάντζουκις, τον οποίο έχασε η άμυνα του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Γκριεζμάν στην επανάληψη έκανε ακόμη πιο επικίνδυνη την Ατλέτικο, με το νεαρό Γάλλο επιθετικό να προβληματίζει τον Ρομπέρτο στο 60΄ και το 62΄ και να τον αναγκάζει σε δύσκολες αποκρούσεις σε κόρνερ, στα δύο φαρμακερά σουτ που εξαπέλυσε στην ερυθρόλευκη εστία.

Η είσοδος των Φουστέρ (για Τσόρι) και Ντινγκά (για Αφελάι) έδωσε υπεροπλία στο κέντρο, επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξαναβρούν τα χαμένα τρεξίματά τους τους, να κρατήσουν την μπάλα και να αποφορτίσουν την άμυνά τους από την πίεση, ενώ ο Κασάμι παίζοντας (και) τον ρόλο του Αφελάι έδωσε την ασίστ από δεξιά στον Μήτρογλου για το 3-1, με εξαιρετικό γύρισμα και τελείωμα, πριν ο Γκριεζμάν μειώσει στο 86΄ στο τελικό 3-2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ