Ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ τζίρο στην Γερμανία η travelplanet24

Στα 220 εκατ. ευρώ αναμένει να κλείσει ο συνολικός τζίρος της Tripsta.de το 2013, ο συνιδρυτής της travelplanet24, Φίλιπ Μπρίνκμανν. Υπενθυμίζεται πως μετά την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας της εταιρείας, το όνομα και το σήμα της travelplanet24 παρέμεινε μόνο για την ελληνική αγορά, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, της αμερικανικής ηπείρου, της Αφρικής και της Αυστραλίας, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, χρησιμοποιείται το brand Tripsta.

“Παράδειγμα” πανευρωπαϊκής ανάπτυξης η TravelPlanet24

Σύμφωνα με δηλώσεις του Φ. Μπρίνκμανν στο Deutsche Startups, η εταιρεία σημείωσε επιτυχία στην γερμανική αγορά που εξέπληξε και τα ίδια στελέχη της (λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που επικρατεί), καθώς παρά τις χαμηλές αρχικά προσδοκίες σημείωσε ετήσιο τζίρο 98 εκατ. ευρώ το 2012 και με σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας το 2013 ο συνολικός της τζίρος θα φθάσει στην Γερμανία στα 220 εκατ. ευρώ για την χρονιά που κλείνει σε τρεις μήνες.

Μόνο από τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων, το Tripsta.de τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2013 έχει καταγράψει τζίρο 12,4 εκατ. ευρώ, όταν για όλο το 2012 είχε καταγράψει τζίρο 20,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος που η travelplanet24 εισήλθε στη γερμανική αγορά ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία διέθετε ήδη πολλούς εργαζομένους γνώστες της γερμανικής γλώσσας στα γραφεία της στην Αθήνα, αλλά και η θεώρηση ότι η περιοχή DACH (Γερμανία – Αυστρία – Ελβετία) και η ευρύτερη γερμανόφωνη Ευρώπη προσφέρονται για την είσοδο μίας εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη και τον έλεγχο των επιδόσεων που μπορεί να έχει, λόγω του μεγέθους της.

“Γαλλικό πρωινό” η ευρωπαϊκή επέκταση για την Travelplanet24

Η εταιρεία δραστηριοποιείται συνολικά σε 15 διαφορετικές χώρες, με αντίστοιχες ιστοσελίδες προσαρμοσμένες στις τοπικές ανάγκες, ενώ παρότι ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Αθήνα, εστιάζει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, λειτουργώντας γραφεία σε Βουκουρέστι και Κωνσταντινούπολη, ενώ διατηρεί υποκατάστημα και στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ