Νέες επενδύσεις και επέκταση στο εξωτερικό για την Skroutz

Την παρουσίαση των νέων υπερσύγχρονων γραφείων της στη Νέα Ιωνία πραγματοποίησε η Skroutz στους δημοσιογράφους, ενώ οι επικεφαλής της εταιρείας μίλησαν για την πορεία της Skroutz καθώς και για τα σχέδιά της.

Σύγχρονη νοοτροπία, open space φιλοσοφία
Τα νέα γραφεία της εταιρείας είναι σχεδιασμένα γα να καλύψουν τις ανάγκες της διευρυμένης ομάδας και συμβαδίζουν με την καινοτόμο ταυτότητα της εταιρείας, αλλά και με τη φιλοσοφία της, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην θετική διάθεση ενός ιδιαίτερα σημαντικού κεφαλαίου της, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό της

Open space φιλοσοφία, φυσικός φωτισμός, υψηλή λειτουργικότητα και σύγχρονα πρότυπα, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία βασίστηκε το γραφείο Dip, που ανέλαβε την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου.

Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό
Πέραν της επένδυσης σε εγκαταστάσεις, η Skroutz επενδύει και σε ανθρώπινο δυναμικό, διπλασιάζοντας το προσωπικό της σε σύγκριση με το 2012, με το τμήμα προγραμματισμού να μεγαλώνει σε σταθερή βάση. Σημαντική ενίσχυση υπήρξε, επίσης, στα τμήματα design, ποιοτικού ελέγχου, πωλήσεων και marketing. Τα νέα πρόσωπα που προστέθηκαν στην ομάδα του Skroutz, ήρθαν για να προσδώσουν νέα πνοή στην εταιρεία και να συμβάλλουν στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθείται σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της. Το πλάνο της εταιρείας είναι οι προσλήψεις να συνεχιστούν, καθώς προχωράει η επέκταση σε ξένες αγορές και ο εμπλουτισμός του portfolio των υπηρεσιών.

skroutz_grafeia2Επέκταση στο εξωτερικό
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επέκτασης στο εξωτερικό, από το Μάρτιο του 2013 βρίσκεται σε λειτουργία το alve.com, το οποίο έχει καταφέρει να εδραιώσει συνεργασίες με ορισμένα από τα μεγαλύτερα e-shops της Τουρκίας. Το alve.com διαθέτει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, όπου απασχολούνται τέσσερα στελέχη πωλήσεων και marketing, ενώ προς το παρόν η διαχείριση και η ανάπτυξη της πλατφόρμας γίνεται από την Ελλάδα.

Επίσης, οι επικεφαλής της εταιρείας αποκάλυψαν ότι εργάζονται ήδη για την επέκταση της Skroutz και σε άλλες χώρες (κυρίως της ΕΕ), ενώ πρόσθεσαν πως δεν αποκλείεται η επόμενη χώρα να ανακοινωθεί και μέσα στο 2013.

Θετική οικονομική πορεία
Τέλος, η Skroutz ανακοίνωσε προσφάτως τα οικονομικά αποτελέσματα της τελευταίας χρήσης της, στα οποία αντικατοπτρίζεται η σταθερά ανοδική της πορεία. Ειδικότερα, για το 2012, η εταιρεία σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 2.015.394 ευρώ, αυξημένες κατά 39,03% έναντι του 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 376.625 ευρώ,  έναντι 172.066 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει μηδενικές δανειακές υποχρεώσεις και ελάχιστες επισφάλειες, ενώ η τελευταία διετία χαρακτηρίζεται από έντονη εξωστρέφεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ