Μιχάλης Διαλυνάς: Στον “ιστό” του Spider-Man ο Έλληνας σχεδιαστής

(το εξώφυλλο του Alexander Lozano για το Superior Spider-Man Team-Up Special #1)

Μία πολύ σημαντική έκπληξη επεφύλασσε για την ελληνική “σκηνή” κόμικς η ανακοίνωση της νέας σειράς της Marvel Comics με τίτλο “The Arms Of The Octopus“. Το τεύχος της σειράς με κεντρικό ήρωα τον Spider-Man, τον δημοφιλή ήρωα που πρωταγωνίστησε σε τέσσερεις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές του Χόλλυγουντ, θα φέρει την υπογραφή του Έλληνα κομίστα Μιχάλη Διαλυνά.

Ο Μ. Διαλυνάς θα σχεδιάσει το τεύχος Superior Spider-Man Team-Up Special #1, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στη Β. Αμερική σε ένα σενάριο του Michael Costa και με σχέδιο εξωφύλλου του Alexander Lozano. Το τεύχος είναι μέρος μίας ευρύτερης ιστορίας που θα δημοσιευθεί σε συνέχειες σε διάφορους τίτλους της Marvel.

Είναι η πρώτη φόρα που ο Έλληνας σχεδιαστής θα δουλέψει για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κόμικς σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι και η πρώτη φορά που τα σχέδιά του θα φιλοξενηθούν από κορυφαία αμερικανική εταιρεία.

Πρόσφατα η Dark Horse Comics εξέδωσε τα τρία πρώτα τεύχη της σειράς Amala’s Blade που συνδημιούργησε ο Μ. Διαλυνάς μαζί με τον συγγραφέα Steve Horton.

amala's blade_dialynas_dark horse_454

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ