Ελληνικές οι 2 από τις 11 high-tech startups που “μπαίνουν” στο Startbootcamp

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Στις έντεκα καλύτερες high-tech startup εταιρείες του κόσμου, όπως τις ανέδειξε η demo day του Startupbootcamp HighTechXL που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικές εταιρείες, η AquAszero και η Thinksilicon οι οποίες θα συμμετάσχει στο εξάμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής “επιτάχυνσης” στο Άιντχοφεν της Ολλανδίας.

Οι ελληνικές startup εταιρείες, ήταν δύο μόνο από τις 250 συνολικά που υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα που θα “εγκαινιάσει” τη λειτουργία του Startupbootcamp HighTechXL, ενώ μέσα από μία απαιτητική διαδικασία συμπεριελήφθη στις 21 καλύτερες ομάδες που προσεκλήθησαν στο Άιντχοφεν ώστε να παρουσιάσουν και συζητήσουν για την εταιρεία τους μαζί με περισσότερους από 80 επενδυτές, επιχειρηματίες, καθηγητές και ειδικούς της υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AquAszero και η Thinksilicon δεν ήταν οι μόνες που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των διοργανωτών, καθώς στις 21 ομάδες που παρουσίασαν στο demo day του Startupbootcamp προσεκλήθησαν συμμετείχε ακόμη και η startup εταιρεία Athens Fashion Club, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στις ομάδες που επελέγησαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

WP_20130613_001_Holland_454x280

Μάλιστα, ο Guus Frericks τόνισε πως “οι άνθρωποι του Startupbootcamp έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι τόσες ομάδες από την Ελλάδα απεδέχθησαν την πρόσκληση και μετέβησαν στο Άιντχοφεν για να συμμετάσχουν στην τελική επιλογή και να μοιρασθούν τις ιδέες και τις εξαιρετικές τεχνολογίες τους”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Dutch Expansion Capital και ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες στη δημιουργία του νέου accelerator, αφού συνεχάρη τις δύο ελληνικές ομάδες που επελέχθησαν για συμμετοχή στο Startupbootcamp, έκανε ειδική αναφορά στην Athens Fashion Club: “Μπορεί η Athens Fashion Club να μην επελέχθη για αυτό το πρόγραμμα, αλλά θέλουμε πραγματικά να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους της να συνεχίζουν να ‘κτίζουν’ την εταιρεία. Είχαν μία από τις καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια των τελικών και την πολύτιμη ευκαιρία να δικτυωθούν με πάνω από 80 VC’s και mentors”.

Σχολιάζοντας όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην τελική επιλογή, ο Guus Frericks υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο που είχαν και το ότι απέδειξαν ότι είναι δυνατό ομάδες με πάθος να “διαταράξουν” παραδοσιακές “αγορές” στον τομέα της επιστήμης, της υψηλής τεχνολογίας και του υλισμικού.

Εκτός της ελληνικής ομάδας, οι υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν τη ενδεκάδα που θα συμμετάσχει στο πρώτο πρόγραμμα του Startupbootcamp HighTechXL είναι οι:
– Ingeny.
– Watly lively water
– Prospero bioscience
– Dermonitor
– Green Earth Aerogels Technologies
– Sensus Energy
– Stalactite.3D Printers
– Mint Solutions
– Proxible                     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ