Εκνευρισμό προκαλεί η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στουρνάρα

“Θα καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής, βάσει του άρθρου 150”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος “στο ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτή η πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα”.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος είπε ότι “η πρόταση μομφής είναι κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής απαράδεκτη και ζήτησε την άμεση απόρριψη της”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. “Του κύριου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας”, όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας”, τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι “αυτό που κάνετε με τις τράπεζες δεν έχει γίνει πουθενά”.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε επίσης την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να ζητήσει το κούρεμα του χρέους, που του πρότεινε το ΔΝΤ, επειδή ο Β. Σόιμπλε του είχε πει “ξέχνα το, Γιάννη“.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Βουλή διέκοψε την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι “η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα“. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, ο Δ. Σταμάτης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “βάλλει ευθέως εναντίον των εθνικών συμφερόντων. Η απελπισία μπρος στην κατάρρευση του κόμματός του τον οδηγεί στο απονενοημένο διάβημα. Θέτει το ερώτημα αν θα καθυστερήσει την ψήφιση του νόμου και την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης”, είπε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “να μας πείτε από πού θα βρείτε τα χρήματα για να πληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της αν καθυστερήσει η δόση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ