Εκλογές για νέο Κογκρέσο στις ΗΠΑ

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων ανοίγουν σήμερα οι κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να ενισχύσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων και, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχουν ισχυρές πιθανότητες να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία και στη Γερουσία, την οποία οι Δημοκρατικοί διατηρούν από το 2006.

Τα βλέμματα θα είναι σήμερα στραμμένα σε δέκα πολιτείες-κλειδιά, επτά από τις οποίες είναι πολιτείες που έχασε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2012.

Η πτώση της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου έπληξε τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές που εξελέγησαν μαζί του το 2008, κυρίως στον Νότο (Λουιζιάνα και Αρκανσα).

Τίποτε δεν φαίνεται να είναι σε θέση να ανεβάσει το ηθικό των Αμερικανών, που είναι απογοητευμένοι έπειτα από τέσσερα χρόνια πολιτικής παράλυσης στο Καπιτώλιο.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Gallup, το 40% δεν βλέπει καμία διαφορά ανάμεσα σε ένα Κογκρέσο με δημοκρατική ή ρεπουμπλικανική πλειοψηφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ