Δ. Παπαδημητρίου: “Βασικός στόχος η ενίσχυση της μεταποιητικής βιομηχανίας”

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη χθεσινή συνάντησή του με τον διευθυντή του Συμβουλίου Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, σημείωσε πως για την κυβέρνησης βασικός στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της μεταποιητικής βιομηχανίας, το επόμενο διάστημα, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση ο τομέας της μεταποίησης και της βιομηχανίας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, ο τομέας της βιομηχανίας και της μεταποίησης διατρέχει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί βασικό μοχλό στην πορεία για την ανάκαμψή της. Πρόσθεσε δε, πως, όπως αποτυπώνεται στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης, η μεταποιητική βιομηχανία πρόκειται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι παράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους τους τομείς της οικονομίας. 

Επίσης σημείωσε, πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχή ένταξή τους στην οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε, ότι τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική ύφεση που αντιμετώπισε η χώρα, ο εξαγωγικός δυναμισμός της μεταποιητικής βιομηχανίας αναπτύχθηκε, αναδεικνύοντας την αξία του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον συγκεκριμένο κλάδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ