Διεθνής διάκριση για το Corallia

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάδειξη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της ικανότητας της χώρας για ανάπτυξη καινοτομικής επιχειρηματικότητας αποτελεί η ένταξή του Corallia, στο διεθνώς αναγνωρισμένο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας EBN και η απόκτηση πιστοποίησης αριστείας EU|BIC, το πρότυπο αναφοράς για την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Με την ένταξη στο EBN (European Business and Innovation Centers Network), το Corallia αποτελεί μέλος ενός δικτύου με ιστορία 30 ετών και 160 Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας, Θερμοκοιτίδων και Επιταχυντών πιστοποιημένης ποιότητας και 100 άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

Πρόκειται για οργανισμούς, που υποστηρίζουν την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματιών, νεοφυών επιχειρήσεων και ΜμΕ, με μια κοινότητα επαγγελματιών, οι οποίοι καθημερινά καθοδηγούν επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν με τον πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο, προσφέροντας βιώσιμη ανάπτυξη στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Η πιστοποίηση EU|BIC προστίθεται στις πιστοποιήσεις ποιότητας που έχει λάβει το Corallia (ISO, Cluster Management Excellence) και αποτυπώνει την προσήλωσή του στην αριστεία.

eubic_454x280_logo

Ο Philippe Vanrie, CEO του EBN, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καλωσορίζουμε το Corallia ως πλήρες μέλος του EBN. Προσθέτουμε ένα ακόμα πιστοποιημένο σημείο αναφοράς του EBN, όπου καινοτόμοι επιχειρηματίες και ΜμΕ μπορούν να βρουν ένα διαπιστευμένο, ευρωπαϊκό επιχειρηματικό κέντρο καινοτομίας (EU|BIC).

Το Corallia επέδειξε, μέσα από τη διαδικασία διεξαγωγής ανεξάρτητου ελέγχου, τη συμβατότητα και την πλήρη ευθυγράμμιση με τα κριτήρια ποιότητας των EU|BIC – πρότυπο αναφοράς για την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το EU|BIC έχει εξελιχθεί τα τελευταία 30 έτη σε ένα σύμβολο διάκρισης και αριστείας μεταξύ των οργανισμών που υποστηρίζουν την καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Πιστεύουμε ότι η υποστήριξη των start-ups και των ΜμΕ προϋποθέτει μια σοβαρή δουλειά, η οποία απαιτεί υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού με ομάδες κύρους, διαδικασίες, εργαλεία και αφοσιωμένους συνεργάτες.

Συνδυάζοντας τη διττή αποστολή με ενδιαφέρον τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα, είμαστε πεπεισμένοι ότι το Corallia θα συμβάλει στον ενάρετο κύκλο διαμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας, με βάση την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία”.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Jorge Sanchez, Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia, πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που το Corallia αποτελεί μέλος της οικογένειας του ΕΒΝ και αναγνωρίζεται η συστηματική προσπάθεια και η μεθοδική δουλειά των τελευταίων εννέα ετών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η διάκριση αυτή, μας κατατάσσει μεταξύ των διαπιστευμένων ευρωπαϊκών φορέων υποστήριξης επιχειρηματικής ανάπτυξης, και αναδεικνύει την αφοσίωσή μας στο όραμά μας, τη διαχειριστική και οργανωτική μας επάρκεια, το εύρος και την ποιότητα των υπηρεσιών, που παρέχουμε στους νέους επιχειρηματίες και το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, καθώς και την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών μας και των συνεργατών μας.

Τοποθετούμε, έτσι, έναν ακόμα θεμέλιο λίθο στην πραγμάτωση του οράματός μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας Ελλάδας με το κατάλληλο περιβάλλον που θα επιτρέψει στις επιστήμες, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα να ανθίσουν – και πάλι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ