Αύξηση 9,6% του όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο

Άνοδο 9,6% κατέγραψε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο, καθώς με εξαίρεση τις πωλήσεις φαρμακευτικών ειδών και καλλυντικών, οι υπόλοιποι κλάδοι σημείωσαν αύξηση πωλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος “Ένδυση – υπόδηση” σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση με 14,7% ακολουθούμενος από την κατηγορία “Μεγάλα καταστήματα τροφίμων” με άνοδο 10,7%. Η κατηγορία “Έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακός εξοπλισμός” αυξήθηκε κατά  5,6%, ενώ σε παρόμοια επίπεδα “κινήθηκαν” και τα “Πολυκαταστήματα” με αύξηση 5,5%. Στο 4,8% διαμορφώθηκε η άνοδος στα “Τρόφιμα – ποτά – καπνός” και 3,8% στην κατηγορία “Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων” Στον αντίποδα, τα “Φαρμακευτικά – καλλυντικά” κατέγραψαν μείωση πωλήσεων 1%.

Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο εμπόριο λιανικής σημείωσε αύξηση 9,6% τον Φεβρουάριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2016, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017 παρουσίασε αύξηση 4,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου σημείωσε αύξηση 3,6% τον Φεβρουάριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ